Talotekniikka kotitalouksille

Kotitalouden taloteknisissä ratkaisuissa suosimme kokonaisvaltaista otetta asiaan. Talotekniikka on tärkeä osa turvallista asumista.

Jaamme kotitalouksien palvelut huoltopalveluihin ja energiaremontteihin.

Paras huoltopalveluratkaisu on vuosisopimus, jossa teemme vuosittaisen järjestelmätarkastuksen, josta saatte pöytäkirjan mahdollisine ehdotuksineen. Tutkimme lämpö-, vesi-, ja viemäriputkistot sekä laitteet sovitun sopimuksen mukaisesti. Näin vahinkojen mahdollisuudet pienenevät. Samalla teemme säännölliset ilmastointilaitteiden suodatinvaihdot ja puhdistukset, öljypolttimien huollot ja lämmitysjärjestelmien tarkastukset. Tämä kaikki auttaa asukkaiden asumismukavuutta ja energiatehokasta asumista. Esimerkiksi huoltamaton öljypoltin kuluttaa turhaan energiaa ja voi aiheuttaa myös turvallisuusriskin. Vahinkotapauksissa vakuutusyhtiöt eivät välttämättä korvaa huoltamattoman öljylämmityslaitteiston aiheuttamaa vahinkoa. Huoltosopimushinnoittelu on edullisempi kun yksittäinen työtehtävä.

Energiaremontit voivat olla aurinkosähköjärjestelmä, ilmalämpöpumppu, maalämpö, ilma/vesilämpöpumppu, puukattilat. Paras ratkaisu on hybridi, jossa on monta järjestelmää, jolloin varmuus ja energiatehokkuus voidaan optimoida parhaiten asujan elämäntilanteen mukaiseksi.

Ota yhteyttä jos tarvitset tehokasta talotekniikan ammattilaista!

Yhteystiedot

Ilmavesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on tällä hetkellä suosituin ratkaisu niin uudiskohteissa, kun vanhan kiinteistön lämmitysratkaisun uudistamisessakin. 

Se on kustannustehokas ja ekologinen ratkaisu, joka lisää asumismukavuutta. Autamme sinua oikeanlaisen ilma-vesilämpöpumpun valitsemisessa.  Kun valitset ilma-vesilämpöpumpun, niin huomioi muutama tärkeä asia esim. kun vaihdat öljylämmityksestä ilmaveteen. Ilmavesi kuluttaa enemmän sähköä, jolloin pitää varmistua pääsulakkeiden riittävyydestä. Samoin sähkösyöttö vanhaan tilaan voi tuottaa yllätyksiä. Ulkoyksikkö voi pahimmillaan päästää 50 litraa vettä prosessissa. Tämä on johdettava mielellään sisään viemäriin. Kaikki nämä on syytä käydä läpi yhdessä kartoituksessa. Näin varmistutaan siitä, että ei tule yllätyksiä asennuksessa eikä käytössä.

Suosittelemme usein hybridiratkaisua. Ilmavesi tarvitsee sähköä ja joskus sähkö voi olla kallista tai voi olla myös olla sähkökatkoja. Siksi on hyvä suunnitella vararatkaisuja. Kun on erilaisia vaihtoehtoja, niin silloin voi käyttää sitä lämmitysjärjestelmää, joka on edullisin juuri sillä hetkellä.

Kysy lisää myynnistämme

Maalämpö

Maalämpö on edullisimpia ratkaisuja, mikäli suunnittelet asumista kodissasi yli viisi vuotta. Sen jälkeen se päihittää esimerkiksi ilmavesiratkaisun. Maalämmössä on lisäksi paljon vähemmän tekniikkaa, jolloin huoltovarmuus on parempi.

Suosittelemme hybridiratkaisua. Maalämpöjärjestelmä tarvitsee sähköä ja joskus sähkö voi olla kallista tai voi olla myös sähkökatkoja. Siksi on hyvä suunnitella vararatkaisuja. Kun on erilaisia vaihtoehtoja, niin silloin voi käyttää sitä lämmitysjärjestelmää, joka on edullisin juuri sillä hetkellä.

Kysy lisää myynnistämme

Käyttövesiremontti

Mikäli lämpö- ja käyttövesiputkistot ovat kupari- tai metalliputkia, jotka ovat rakenteiden sisällä ja ovat yli 25 vuotta vanhoja, niin riski vesivahingolle on iso. Kun putket ovat rakenteiden sisällä, niin vesivuotoa on vaikea huomata ja silloin vahingot yleensä kasvavat. Koska metalliputkien arvioitu käyttöikä on juuri tuo 25 vuotta, niin remontin tarve on ilmeinen. Käyttövesiputkien uusiminen hyvissä ajoin estää tulevaisuuden homeongelmat, terveyshaitat ja vesivahingot. Laadukas remontti nostaa kiinteistön arvoa ja tuo turvaa asukkaille.

Käyttövesiremontin aikana asennamme uudet komposiittiputket jotka kestävät koko talon elinkaaren. Putket asennetaan pääsääntöisesti näkyviin, jolloin mahdolliset vuodot näkyvät heti.

Remontin teemme mahdollisimman vähällä häiriöllä, ja uusimisen aikana on mahdollista asua kotona koko remontin ajan. Putkiremontin lisäksi toteutamme halutessanne samalla myös vesikalusteiden, kuten hanojen, wc-istuimen ja pesualtaiden uudistukset.

Kysy lisää myynnistämme

Kaukolämpö

Kaukolämpö on käytetyimpiä lämmitysmuotoja Suomessa. Kaukolämmön suosion syitä on mm. sen turvallisuus, tasalämpöisyys ja helppokäyttöisyys. Kaukolämpö on kehittynyt ajan saatossa ja on asiakkaiden valitsema lämmitysmuoto, kaupungeissa missä kaukolämpöä on saatavilla.

Kaukolämmön asennus tarvitsee vain kaukolämpöpaketin. Myös kaukolämmössä voi olla muita lämmitysmuotoja rinnalla.

Kysy lisää myynnistämme

Ilmanvaihtojärjestelmän huolto

Ilmanvaihto on kodin tärkeimpiä yksittäisiä taloteknisiä kokonaisuuksia. Siksi on tärkeää pitää se kunnossa.

Asennamme uudet IV-koneet, jotka ovat nykyisin erittäin energiatehokkaita. Huollossa voimme tehdä pelkän IV-konehuollon johon kuluu koneen imurointi ja suodattimien vaihto. Suositeltavaa on puhdistaa ilmanvaihtokanavisto noin 5 vuoden välein. Suoritamme ko. huollot ammattitaidolla ja suosittelemmekin tähän vuosisopimuksen tekoa. Jotta hajut, kosteus ja muu saadaan pois huoneistosta, on ilmastointi syytä olla kunnossa.

Kysy lisää myynnistämme

Kotitalousvähennys

Muista, että kun teetät kotona tai vapaa-ajan asunnolla kunnossapito- ja perusparannustöitä kauttamme voit olla oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Lisätietoa vähennyksistä saat Verohallinnon sivuilta.

Verohallinnon sivuille